Καλώς ήρθατε στη διαδικτυακή σελίδα της Ελένης Πριοβόλου

Έχει η τέχνη στόχο;

Για την Ελένη Πριοβόλου η απάντηση είναι καταφατική. Η τέχνη είναι μέσο ευρυθμίας, πράξη πολιτική, συνειδητή προσπάθεια συμμετοχής στην κοινωνική αλλαγή. Η τέχνη προάγει το σεβασμό, την αγάπη και την ομορφιά ανάμεσα στους ανθρώπους.

Μ' αυτή την πεποίθηση γράφει βιβλία για μικρούς και μεγάλους από το 1986. Το 2010 με το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω συγκέντρωσε μαζικά το θαυμασμό και την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, το οποίο της χάρισε το Βραβείο Αναγνωστών.

Η Ελένη Πριοβόλου προβάλλει τον εαυτό της στη λογοτεχνία της. Έτσι τα βιβλία της αντανακλούν τη ζωντάνια της, την ειλικρίνειά της, τη μεγαλοψυχία της, το πάθος της για τη ζωή, την αισιοδοξία της και τη θετική της ενέργεια, καθώς και το προσωπικό της όραμα για μια κοινωνία αρμονίας που μάχεται τους αρνητικούς παράγοντες και εργάζεται για την πρόοδο, την ευταξία, τη δικαιοσύνη. Θέλοντας να εκφράσει απόλυτες αλήθειες, χρησιμοποιεί συχνά συμβολισμούς στο έργο της κι είναι αυτό που δίνει παραμυθική διάσταση ακόμα και στα βιβλία της για ενήλικες. Τα κείμενά της αποπνέουν ποιητικότητα και χαρακτηρίζονται από λογοτεχνικό κάλλος.

Γνωρίστε την!

Αγγελική Βουλουμάνου