Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 10:40

Η συγγραφή είναι η πορεία στην αυτογνωσία

Επίσκεψη της συγγραφέα Ελένης Πριοβόλου στο 3ο Γυμνάσιο Πύργου.

Μια συναρπαστική διαδροµή στην Αθήνα, ένα ταξίδι στο χρόνο και στην Ιστορία της Ελλάδας.

Η Φρόξη Καραμέλα, βέρα Αθηναία από πάππου προς πάππον, είναι κληρονόμος μιας ιστορικής καραμελοποιίας την οποία εξελίσσει και μετατρέπει σε προσωπικό της «ναό». Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου μιλά για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Καραμέλα».

Η Ελένη Πριοβόλου μιλάει στη "Βιβλιοθήκη του Πρώτου" για το μυθιστόρημά της "Μετά φόβου". Ένα βιβλίο για την αναζήτηση της ελευθερίας, για τον φόβο και την υποταγή, για τα όνειρα και τις αυταπάτες, με πρωταγωνίστριες δύο κορίτσια τα οποία μεγαλώνουν στην ανδροκρατούμενη ελληνική ύπαιθρο, σε περιβάλλον ασφυκτικό, που τις εκπαιδεύει στο κυρίαρχο μοντέλο ηθικής. Οι ζωές τους περνούν από συμπληγάδες, από την εποχή του Εθνικού Διχασμού μέχρι την αρχή του Εμφυλίου, καθώς τα γεγονότα συγκλονίζουν την Ελλάδα, που πασχίζει να βγει από τις παλιές φεουδαρχικές της δομές και να αστικοποιηθεί.

 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της κυρίας Ελένης Πριοβόλου:

"Μετά φόβου", εκδόσεις Καστανιώτη

Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 13:02

Μετά Φόβου - Παρουσίαση στο Αγρίνιο

Πριν ξεκινήσω να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου άποψη, τη δική μου ''ανάγνωση'' για το νέο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου, θα ήθελα να σας πω ότι η θέση μου σε αυτό το βήμα απόψε προκύπτει από μια ιδιότητα και μόνο, αυτή του αναγνώστη και του πιστού παρακολουθητή της συγγραφέως (φαν με τη σύγχρονη ορολογία).

Τρυφεράκανθος της Ελένης Πριοβόλου από τους μαθητές της Δ1 τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2015 - 2016

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 12:54

Μαζί - 1ο Γυμνάσιο Κω

"Μαζί" Ε. Πριοβόλου, Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Κω

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 10:45

"Ο Τρυφεράκανθος"

"Ο Τρυφεράκανθος" - από το 2ο Τμήμα της Παιδ. Σκηνής Θ.Ο. Αιτωλικού/Πολ. Συλλόγου

Σελίδα 1 από 2